Nieuws vanuit het schepencollege•Inzameling landbouwfolies•Rookmeldercampagne•Digitaal stemmen•Leveren bestelwagens•VerkeerNieuws vanuit de gemeente•Week van de Amateurkunsten•Opening toeristisch seizoen•Vacature: coördinator interne werk

Inzameling landbouwfolies
Het college beslist een selectieve inzameling van landbouwfolies te organiseren i.s.m. IOK. Deze inzameling vindt plaats van 4 tot en met 15 juni op containerpark 2 in de Impulsstraat in Heist-op-den-Berg.

De aanbieder van landbouwplastiek moet zelf de kosten voor verwerking betalen. Het gaat om:
-kuilfolie en zakken van kunstmest, veevoeders en kalvermelk: 40 euro/ton
-wikkel- of stretchfolie van gras- en hooibalen: 70 euro/ton.

De landbouwers in Heist-op-den-Berg zullen persoonlijk aangeschreven worden i.v.m. deze inzameling.

Rookmeldercampagne
Op 20 maart 2012 besliste het college om principieel deel te nemen aan de provinciale rookmeldercampagne. Het gemeentebestuur koopt daarom 1.000 rookmelders aan met de bedoeling deze door te verkopen aan de burgers, voor de prijs van 19,95 euro per rookmelder. Er werd ook rekening gehouden met een aantal kwetsbare doelgroepen die een gratis rookmelder kunnen krijgen d.m.v. het aanvragen van een energiescan.

Over de start van de campagne en de verkooppunten zal later uitgebreid gecommuniceerd worden via de gemeentelijke kanalen (Gemeentekrant, website, Reklameklokje, …). Er zal ook een rookmobiel ingezet worden op enkele Heistse evenementen om mensen te overtuigen van het belang van een rookmelder.

Digitaal stemmen
Op 20 januari 2012 besliste de Vlaamse Regering om de nieuwe digitale stemsystemen die zij heeft besteld met het oog op de verkiezingen van 14 oktober 2012 in bruikleen aan te bieden aan een aantal steden en gemeenten. Omdat de stad Gent deze bruikleen niet wenst te aanvaarden, komen andere gemeenten in aanmerking voor het gebruik van deze stemcomputers, waaronder ook Heist-op-den-Berg. 

De gemeente heeft besloten om hier niet op in te gaan omdat er nog onvoldoende voorbereidingstijd voor de verkiezingen van 14 oktober is, o.a. noodzakelijk om de Heistse burgers vertrouwd te maken met het digitale stemmen (via bv. het organiseren van infosessies). Het college is wel bereid om het digitaal stemmen in te voeren vanaf de verkiezingen van 2014.

Leveren bestelwagens
Het college keurt het bijzonder bestek en de raming voor het leveren van twee kleine bestelwagen voor de technische dienst goed. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. 

Leveren verkeersborden en toebehoren
Het college stelt een firma aan voor het leveren van de nodige verkeersborden en toebehoren. De meest voordelige regelmatige bieder krijgt de opdracht toegewezen voor de prijs van 13.379,33 euro excl. btw.

Verkeer
Het college beslist principieel om de snelheidsregeling op het gemeentelijke wegennet te organiseren op basis van een indeling in zones. Hierdoor kan de snelheidsregeling gebeuren met minder verkeersborden. Daarenboven kunnen zo in smalle landelijke straatjes de overdreven snelheden op een eenvoudige manier verhinderd worden. Dergelijke organisatie van snelheidsregimes is ook voor de verkeersdeelnemers veel logischer en eenvoudiger. 

De verkeerscel van de politie en de mobiliteitsambtenaar worden belast met de concrete uitwerking van dit principevoorstel. Ze moeten hierbij o.a. het huidige snelheidsplan toetsen aan de snelheidsmetingen van de politie op verschillende wegen. Dit concrete snelheidsplan zal daarna voorgelegd worden aan het college en vervolgens aan de adviesraad voor verkeer en aan de gemeenteraad voor goedkeuring. De invoering op het terrein zelf zal nog wel wat tijd vragen, o.a. omdat de bestelling en plaatsing van verkeersborden enige tijd vergt. De politie zal ook nog een handhavingsplan uitwerken aangepast aan de nieuwe situatie. De invoering van het nieuwe snelheidsplan moet voorafgegaan worden door een bijzondere communicatiecampagne.

Het college beslist eveneens om aan de gemeenteraad voor te stellen om op het St-Guibertusplein in Itegem een blauwe zone in te voeren met een maximumparkeerduur van 2 uur. Hierdoor kan er voldoende rotatie op de parkeerplaatsen komen ten behoeve van de hier aanwezige handelszaken.

Week van de Amateurkunsten
De Week van de Amateurkunsten pakt dit jaar uit met een heuse kunstwandelroute. Op 28 en 29 april en op 5 en 6 mei kan je op verschillende plaatsen in Heist-op-den-Berg ‘homemade’-kunst gaan bekijken. Meer weten?

Opening toeristisch seizoen
Op zondag 29 april wordt het toeristisch seizoen voor het eerst geopend in het nieuwe kantoor aan de Postweg 6. Je kan kennismaken met de nieuwste fietsroutes, wandelbrochures, ... Ook animatie en drankjes worden voorzien. Meer weten?

Vacature: coördinator interne werken patrimonium
De gemeente Heist-op-den-Berg wenst voor de afdeling Technische Zaken een m/v COORDINATOR INTERNE WERKEN PATRIMONIUM aan te werven (contractueel – onbepaalde duur – niveau B1-B3). Meer weten?